how to write ielts essay pie chart free essay writers how to write a letter with cv attached
how to write an article ielts listening answers essay writers free how to write a summary youtube
What is the best professional resume writing service best online writing services mont blanc writing instruments service guide
Viziune, Misiune, Valori
Piesa de rezistenta a colectiilor Valentinei Vidrascu este cu siguranta ia romaneasca. O piesa- cult din portul popular care a fost preluata si cizelata sute de ani, o piesa care i-a fascinat pe Matisse, pe Yves Saint Laurent, pe Kenzo sau pe Jean Paul Gaultier. 


Povestea creatoarei Valentina Vidrascu incepe acum 21 ani, inspiratia venind din aceleasi surse: portul popular, dansul, muzica si ornamentele romanesti.
Creatiile semnate de Valentina Vidrascu sunt capodopere atemporale, iar ceea ce caracterizeaza aceste delicate si indelung lucrate vesminte este ornamentul.

Din 1999, când a lansat prima colecție inspirată de costumul tradițional românesc, Valentina Vidrașcu a continuat să creeze cu reverență colecții care valorifică portul național și simbolurile acestuia, dăruind o nouă identitate unor piese vestimentare ca ia, catrința, bundița, brâul. Creațiile Valentinei Vidrașcu împletesc, în țesătura lor minuțioasă, tehnica și rigoarea cu respectul față de valoarea costumului tradițional.

O altă piesă centrală a colecțiilor semnate Valentina Vidrașcu este rochia-ie. Lucrate prin metode tradiționale, iile și rochiile-ii se impun ca elemente definitorii pentru universul creatoarei Valentina Vidrașcu.

În toți acești ani, designerul basarabean a perseverat în a realiza ii și rochii-ii stilizate, oferind tuturor iubitorilor de frumos un produs care respiră autenticitate și modernitate rafinată. Creațiile Valentinei Vidrașcu păstrează tradiția, fiind lucrate manual și doar din materiale naturale, dar adaugă accente moderne iei clasice prin utilizarea inventivă a unor materiale prețioase precum dantela, mătasea, catifeaua etc.

“ Ia a fost creată și cizelată timp de secole de simțul artistic al țărăncii românce. Mi-aș dori ca fiecare româncă să aibă în garderoba sa o ie, nu numai ca o formă de apartenență la tradiția și spațiul românesc, ci și ca un element de autenticitate și inedit în peisajul contemporan. ”

Brand values

  • Authenticity
  • Moldavian / Romanian folklore and traditions
  • Thin handmade
  • The balance between man and nature
  • Creative approach
  • Quality
  • Exclusivity
  • The balance between timeless and modern
  • Smart production
chat with us